Vælg en side

Gelenegle er en type negle, der er dækket med et tyndt lag af gele. Gelenegle er normalt mere holdbare og stærkere end almindelige negle, og de kan også se mere glatte og pæne ud.

Der er dog også nogle ulemper ved gelenegle. For det første kan det være svært at få gelenegle til at se naturlige ud og for det andet kan det være svært at fjerne dem igen. Derfor er det letteste og sikreste at går til en professionel behandler.

Hvis du overvejer at få gelenegle – både til hverdag og måske til dit bryllup, så læs denne guide, som giver dig alt, hvad du behøver at vide.

Gør det ondt at få lavet gelenegle?

Gelenegle er en populær mulighed for kvinder, men som med meget andet i skønhedsbranchen er der nogle misforståelser om dem. En af de mest almindelige er, at det gør ondt at få lavet gelenegle. Det er ikke sandt. Faktisk er det faktisk stik modsat. Det gør kun ondt, hvis de laves for hurtigt, eller hvis personen, der laver dem, ikke følger den korrekte fremgangsmåde.

Grunden til, at gelenegle ikke gør ondt, er, fordi de påføres over en neglelak-basecoat og derefter hærdes under UV-lys i en proces, der kaldes “hærdning”. Når disse to trin er udført korrekt, gør det ikke ondt at få lavet.

Gelenegle – fordele og ulemper

Fordelene ved gelenegle er, at de holder længe og er mindre skadelige for en naturlig negl, fordi de ikke skal files så meget. Gelenegle kan laves i din yndlings farve, og du kan også få lagt Shellac oven på dine negle. Ofte får du en manicure med, når du køber gelenegle i en professionel neglesalon. 

Ulemperne ved gelenegle er, at de bruger UV-lys til at hærde dem, hvilket betyder, at du skal i en neglesalen for at få dem lavet. Der findes nogle sæt, man kan købe til hjemmebrug, men disse anbefales ikke. Hvis du alligevel køber et “hjemme-sæt”, rådes du på det kraftigste til at undersøge, hvad de indeholder. Der er ofte skadelige stoffer i de sæt, du kan købe som privat – i neglesaloner er der skrappe regler for, hvilke typer gele, der må bruges. Disse regler er ikke de samme for salg til private.

Hvor lang tid tager det at få lavet gelenegle?

Som regel tager det mellem en time og halvanden – det afhænger meget af negleteknikeren, der laver dem. Nogle er hurtigere end andre, og jo flere sæt negle, de laver, jo hurtigere er de typisk om opgaven. Det er som alt andet; jo flere gange du gør den samme ting, jo bedre bliver du til det. 

Hvilket mærke er det bedste?

CND er det mest anerkendte mærke indenfor negle – både gele og akryl. Vil du være sikker på, at få lavet dine negle af en negletekniker med en god uddanelse, er en CND negletekniker det bedste valg, du kan tage.

Negleteknikeren

Negleteknikere er efterspurgte i skønhedsbranchen. En negletekniker er en person, der leverer manicure, pedicure og andre behandlinger til deres kunder. De er også almindeligt kendt som neglestylister eller neglekunstnere.

Negleteknikere arbejder normalt i større beauty saloner eller i private saloner, hvor de sidder selv eller med en enkelt ansat. Negleteknikere skal have viden om anatomi og fysiologi, sanitet, kemi og kosmetisk kemi, så det er ikke “bare lige” at blive en god negletekniker – der er en uddanelse bag de professionelle negleteknikere, og det er ikke nok bare at være dygtig til at lægge en neglelak og lave en flot dekoration i fine farver. Hvis negleteknikeren ikke har styr på anatomien og kemien, risikerer de at lave alvorlige skader på deres kunder. Det er også derfor, at det er vigtigt for dig som kunde, at gå til en professionel uddannet negletekniker. Den letteste måde at finde en professionel behandling er at finde en, der er uddannet gennem CND.